Владимир Путин ще може да бъде арестуван в Армения за това,

...
Владимир Путин ще може да бъде арестуван в Армения за това,
Коментари Харесай

Путин може да бъде арестуван в Армения, Ереван даде зелена светлина на Римския статут

Владимир Путин ще може да бъде задържан в Армения за това, че е търсен от Международния углавен съд поради военни закононарушения в Украйна. Това стана ясно, откакто през днешния ден Конституционният съд на Армения даде зелена светлина за ратификацията на Римския статут от Народното събрание. Това е основополагащият документ на съда в Хага, подписан от над 130 страни по света. В тази компания не са Русия, Съединени американски щати, Украйна, Израел, Китай, Индия и други, съобщи Актуално

Конституционният съд в Ереван постанови през днешния ден, че Римският статут подхожда на Конституцията на Република Армения, съобщи държавното публично радио. Въпреки че страната подписа Римския статут през 1999 година, през 2004 година Конституционният съд на Армения постанови, че той е отчасти несъответстващ с арменския главен закон и не може да бъде утвърден.

Правителството на Армения даде зелена светлина за утвърждението на Статута на съвещание на 29 декември 2022 година Международният углавен съд е първият в света непрекъснат интернационален съд за гонене на военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид. Той издаде заповед за арест на Путин на 17 март поради нелегално депортиране на украински деца. За същото се търси и съветският детски омбудсман Мария Лвова-Белова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР